PÅGÅENDE PROJEKT

Hjälp till självhjälp, bindprojektet.

Pengar behövs till materiel och el till symaskinerna som kostar en del i Gambia . Snälla ni som kan ! Swisha!
Hjälp till självhjälp !
Vi vill ge så många flickor vi kan möjlighet att gå till skolan och i övrigt leva ett normalt liv även under menstration.Gratis mensskydd i tvättbart materiel som kan användas många gånger Ekonomiskt och miljövänligt!
Paket med 8 bindor 2 par trosor 1 plastad liten väska att förvara använd binda samt tygpåse för förvaring .
En del paket sys upp ideellt i Sverige men huvudparten skall sys upp av ungdomar i Gambia .
Du kan hjälpa oss genom att sätta in 200kr
På vårt Swish nummer 123 009 69 41 märk Bindor
Pengarna går oavkortat till vår org. Enl. Följande : 50 kr till ersättning till den ungdom som syr / set för att anv. Till ev. Skolavgift och försörjning.
50 kr för inköp av materiel
50 kr till bygget av vår planerade skola.
50 kr till vår systerföreningen i Gambia som arbetar med hjälp till Hälso o Sjukvård samt Skolor och hjälper till i kontakter mellan sponsorer i Sverige och sponsorbarn i Gambia . Inbetalning av skolavgifter mm
Löner till arbetande i föreningen.
Swisha för att hjälpa   123 009 69 41  Märk Bindor

Skola

2014 gjorde 20 personer en studieresa till Gambia i Eivor Björkman regi. Förutom besök på den kvinnoklinik som Eivor tillsammans med kollegor från Gambia byggt upp med material som skänkts från Sverige gjordes då det första besöket på skolan i Ghana Town. Det är ett fattigt fiskesamhälle och barnen som går här är mycket fattiga.Sedan dess har skolan besökts årligen och man har kunnat skänka skol och lekmaterial som grupperna haft med.
Skolan startades i mycket enkla lokaler som inte var avsedda för skolverksamhet. Lokalerna var mycket nedslitna och det fanns t.ex bara 1 toalett för 380 elever och 10 lärare. Termitangrepp och vädrets makter har även slitit hårt på skolan. Hyresvärden har nu sagt upp skolan och barnen kommer därför snart att stå utan skola.
Sedan våren 2018 driver EBG-aid ett projekt för att bygga upp en ny skola. Pengar till ny mark samlades in under vårens auktion, och gruppen har nu kontakt med arkitektkontoret Detail Group som åtog sig uppdraget att projektera bygget. De besökte i november skolan tillsammans med EBG-aid för att träffa lärare, elever, skolledning och föräldrar för att involvera dem i projektet. De gjorde även att besök på den nya tomten och träffade skolministeriet. Planerna är att bygga en skola som är miljömässigt hållbar och med god tillgänglighet och kvalité och långsiktigt tänk.
Skolan har även en vänskola i Sverige lärande utbyte finns med i planeringen.

Sponsra ett barns utbildning

Föreningen har en sponsorverksamhet som sköts via Eivor Björkman Foundation the Gambia  för att hjälpa de barn som behöver hjälp för att kunna studera.
Som sponsor får du personlig kontakt med familjen en rapport vad pengarna går till minst 1 gång/år. Som sponsor kan man välja att stödja ett enskilt barn eller bidra till en klass eller flera barn. Ett tips är att gå tillsammans fler personer t.ex en arbetsplats eller grannar för att dela på ett fadderskap. Vi önskar ju att ett sponsorskap fullföljs så man kan betala för hela skolgången. Alla bidrag är förstås välkomna men vi vill undvika att ett barn plötsligt står utan möjlighet att gå klart skolan.
I skolavgiften ingår förutom undervisning material , utflykter, tillgång till bibliotek och utveckling av skolan.

Kostnader för ett barns skolgång:
Grundskola/elementary ca 5-700 kr/år
Högstadie/ gymnasium/secondary school ca 2.400 kr/år
Universitet ca 3000-7000 kr/år.
Avgift betalas vid terminsstart årsvis.
Maila till info@ebg-aid.org om du är intresserad av att sponsra ett barn.

Sjukvård

Många kontakter inom sjukvården i Stockholm genom deltagande i resor till Gambia eller möten med föreningen har skapats genom åren . Detta har gjort det möjligt att få hjälp från alla fantastiska givare som tänker på vår verksamhet. Nätverket är stort och viktigt. Stort tack till alla som skänkt utrustning och material under åren det har bl.a hjälpt till att bygga upp Bafrowkliniken i Serrekunda.

 

 

 

Lena ElgPÅGÅENDE PROJEKT